Armeenia köök on üks vanimaid maailmas, kus toitu valmistatakse praktiliselt nii, nagu tehti seda 1200 aastat tagasi. Köögis on rikkalikult puuviljadest, lihast ja kalast valmistatud toite, suur kogus jahutooteid ja hoidiseid.
Armeenia rahvusköögile on omane pikantsus, vürtsikus, mis väljendub erinevate maitseainete ja –taimede kasutamises. Selline lähenemine maitseainetele on tingitud sellest, et Armeenia asub Kaukaasia mägedes, aga kõik me teame, et Kaukas ja üldse kõik idamaad armastavad lisada toidule vürtsi.
Peamised toidud on erinevad supid, juurvilja-, liha- ja kalaroad (kaladest kasutatakse reeglina forelli). Toiduainetest kasutatakse Armeenias kõige rohkem teravilja, piimatooteid, juur- ja puuvilju ning muidugi liha.
Eraldi peab mainima Armeenia maiustusi. Erinevatel kondiitritoodetel on omapärane ja kordumatu maitse – maitseainete, puuviljasegu ja magusa taigna harmoonia.
Sellisest roogade ja maitsete virvarrist läheb silme ees kirjuks ja on raske peatuda mingil ühel roal. Olles kord maitsnud armeenia kööki, armute sellesse igaveseks. Kuna aga valik on väga suur, saate iga kord avastada seda kööki enda jaoks uuesti ja uuesti. Midagi meeldivamat on raske ette kujutada!
Armeenia köögis on üle saja retsepti. Üldiselt võib pidada armeenlasi ühtedeks peamisteks gurmaanideks maailmas. Tänases Armeenias hoitakse traditsioone ja antakse neid põlvest põlve.